Παραδοσιακά Πολίτικα Σουτζουκάκια Συνταγή (Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας)

Σουτζουκάκια Συνταγή (Παραδοσιακά Πολίτικα Σουτζουκάκια)

Ζουμερά, χορταστικά και αρωματικά παραδοσιακά πολίτικα σουτζουκάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Μια παραδοσιακή συνταγή για σουτζουκάκια πολίτικα για να σας μεταφέρει στις γεύσεις της Σμύρνης και της παράδοσης.

Αρωματισμένα με μπόλικα καρυκεύματα και αρωματικά και μαγειρεμένα σε μια πλούσια και δεμένη σάλτσα με βάση την ντομάτα… Απλά πεντανόστιμα!

Αρωματικά πολίτικα σουτζουκάκια – Η παράδοση στο πιάτο σας

Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για σουτζουκάκια πολίτικα πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική κουζίνα στις αρχές του 20ού αιώνα και προέρχεται από την Σμύρνη. Το μυστικό συστατικό που κάνει τα παραδοσιακά σουτζουκάκια τόσο ξεχωριστά δεν είναι άλλο από το κύμινο.

Το κύμινο είναι ένα έντονο αρωματικό μπαχαρικό που δένει μοναδικά με τον κιμά και του δίνει αυτό το χαρακτηριστικό άρωμα. Όμως προσέξτε να το χρησιμοποιήστε με μέτρο, καθώς μπορεί να γίνει πολύ έντονο και να καλύψει τις υπόλοιπες γεύσεις!

Συνταγή για σουτζουκάκια πολίτικα- “Ελαφριά παραλλαγή”

Τα σουτζουκάκια είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο στην ελληνική κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα και κάπως παρεξηγημένο, καθώς θεωρείται κάπως «μπελαλίδικο» και «βαρύ». Με αυτή τη βήμα προς βήμα συνταγή θα δείτε λοιπόν πως μπορείτε πανεύκολα και σε πολύ λίγο χρόνο να φτιάξετε τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια καθώς και μερικές προτάσεις για μια πιο ελαφριά εκδοχή για όσους προτιμούν τις πιο ελαφριές γεύσεις.

Αφού ετοιμάσετε τον κιμά και πλάσετε τα σουτζουκάκια σας, μπορείτε αντί να τα τηγανίσετε να τα ψήσετε στον φούρνο. Αυτή είναι μια πιο ελαφριά και υγιεινή εναλλακτική της παραδοσιακής συνταγής για σουτζουκάκια πολίτικα και είναι ιδανική και για παιδιά, οπότε μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Επίσης για μια ακόμα πιο ελαφριά εκδοχή μπορείτε να μειώσετε λίγο το σκόρδο, το κύμινο και την κανέλα από το μείγμα του κιμά και το κύμινο και τη δάφνη από τη σάλτσα ντομάτας.

Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με ρύζι, πουρέ πατάτας ή πατάτες και μια δροσερή σαλάτα για συνοδευτικό και απλά απολαύστε τα!

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Σουτζουκάκια Συνταγή (Παραδοσιακά Πολίτικα Σουτζουκάκια)

Συνταγή για παραδοσιακά Πολίτικα Σουτζουκάκια (Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας)


Συστατικά

Κλιμακα

Για τα σουτζουκάκια

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 αυγά
  • 12 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένες και στιμμένες ή μια κούπα φρυγανία τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 3 κούπες ντοματοχυμό
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σουπ. πελτέ ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια (προαιρετικό)

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για σουτζουκάκια πολίτικα, ξεκινήστε να ζυμώσετε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια πλάθετε μακρουλά ορθογώνια σουτζουκάκια και τα τηγανίζετε σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά, για ένα πιο ελαφρύ πιάτο, ψήνετε τα σουτζουκάκια στο φούρνο στους 180C για περιπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Για την προετοιμασία της σάλτσας ντομάτας για τα σουτζουκάκια, σοτάρετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο και τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί, τον πελτέ ντομάτας και τσιγαρίστε. Στη συνέχεια προσθέστε χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το κύμινο, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
  3. Προσθέστε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια που έχετε τηγανίσει ή ψήσει στο φούρνο και ανακατεύετε απαλά, προσέχοντας να μην σπάσουν. Σιγοβράζουμε τα σουτζουκάκια για 15 λεπτά, για να απορροφήσουν όλες τις υπέροχες γεύσεις της σάλτσας ντομάτας.
  4. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια ζεστά με ρύζι ή πουρέ και άφθονη σάλτσα ντομάτας. Καλή σας όρεξη!!

Φωτογραφίες συνταγης:

Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και φτιάξτε τα πιο νόστιμα και αρωματικά σουτζουκάκια πολίτικα! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας. Αν σας άρεσε η συνταγή μας, μοιραστείτε την με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ