Αρακάς λαδερός κοκκινιστός με πατάτες συνταγή

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός με πατάτες συνταγή

Μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή για λαδερό αρακά κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα. Ένα εύκολο και οικονομικό και υγιεινό σπιτικό πιάτο, ιδανικό για όλη την οικογένεια και για χορτοφάγους.

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός με πατάτες συνταγή – Ένα παραδοσιακό πιάτο

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται μια στροφή προς την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και αυτό είναι πολύ ευχάριστο, καθώς η μεσογειακή διατροφή προσφέρει υγεία, μακροζωία και ισσοροπία.

Στη διατροφή της ελληνικής οικογένειας είχαν ανέκαθεν κυρίαρχη θέση τα λαδερά φαγητά. Αρακάς λαδερός, φασολάκια, γεμιστά, ντολμαδάκια, γίγαντες, μπάμιες, μελιτζάνες και πατάτες γιαχνί, μπριάμ και πολλά πολλά άλλα παραδοσιακά ελληνικά λαδερά φαγητά αποτελούν βάση για την καθημερινή μας διατροφή.

Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει το κλίμα μας, που ευνοεί την παραγωγή φρέσκων υλικών, καθώς και η παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός συνταγή – Πώς να ετοιμάσετε τον καλύτερο λαδερό αρακά

Η επιτυχία αυτής της παραδοσιακής συνταγής για αρακά λαδερό κοκκινιστό με πατάτες εξαρτάται (όπως και σε όλα τα λαδερά φαγητά) από την ποσότητα του λαδιού που θα χρησιμοποιήσετε.

Για να ετοιμάσετε τον παραδοσιακό λαδερό αρακά, τα φαγητό δεν θα πρέπει να μαγειρεύεται με λίγο λάδι, γιατί η σάλτσα του θα ξεχωρίσει και θα φαίνεται σαν σκέτο νερό. Το λάδι είναι αυτό που θα νοστιμίσει το πιάτο και θα δέσει όμορφα σε μια πηχτή σαλτσούλα μαζί με την ντομάτα.

Το κρεμμύδι θα πρέπει να τσιγγαρίζεται, ώστε να δώσει όλα του τα αρώματα και τις γεύσεις του. Αν θέλετε το πιάτο (λαδερός αρακάς) να γίνει πιο ελαφρύ μπορείτε να βράσετε το κρεμμυδι πρώτα σε λίγο νερό.

Καθώς μαγειρεύετε τον λαδερό αρακά, όπως και όλα τα λαδερά φαγητά, προσπαθήστε να αποφύγετε το πολύ νερό, για να μείνει στο τέλος το φαγητό με μια ωραία σάλτσα.

Σερβίρετε τον λαδερό αρακά κοκκινιστό με πατάτες μαζί με τυρί φέτα και φρυγανισμένο ψωμί για τις απαραίτητες βούτες! Καλή σας απόλαυση!

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Αρακάς λαδερός κοκκινιστός με πατάτες συνταγή

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός με πατάτες συνταγή

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Συστατικά

Κλιμακα
  • 450 γρ. αρακά καθαρισμένο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, σε κυβάκια
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. ντομάτες ώριμες
  • 12 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σουπ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για αρακά λαδερό με πατάτες, αρχικά ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο (ξερό) κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα τσιγαρίστε ελαφρώς.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα, τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί ο πελτές. Προσθέστε τις ντομάτες (περασμένες από τρυπητό) και νερό, τόσο όσο ίσα να καλύπτει τα υλικά.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει μαγειρέψτε για 15 λεπτά, χωρίς καπάκι, για να μαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Στη συνέχεια ρίξτε τον αρακά, τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά περίπου με το καπάκι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει ο αρακάς με το λάδι του.

Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και φτιάξτε τoν πιο νόστιμο λαδερό αρακά κοκκινιστό με πατάτες! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας. Αν σας άρεσε η συνταγή μας, μοιραστείτε την με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ