Αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά συνταγή (Αρωματικοί κεφτέδες)

Keftedakia tjganita

Παραδοσιακά κεφτεδάκια τηγανητά- Αφράτοι Κεφτέδες

Τραγανά, ζουμερά και πεντανόστιμα κεφτεδάκια τηγανητά! Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη συνταγή για παραδοσιακά τηγανητά κεφτεδάκια και προσθέστε μια μεσογειακή νότα στο πιάτο σας. Τα τηγανητά κεφτεδάκια (κεφτέδες) είναι ένα πολύ δημοφιλές ορεκτικό και μπορεί να σερβιριστεί ως μεζές μαζί με δροσερό τζατζίκι και πιτούλες.

Επίσης τα τηγανητά κεφτεδάκια μπορούν να σερβιριστούν ως ένα χορταστικό γεύμα συνοδευόμενα από ρύζι μπασμάτι, πατάτες τηγανητές ή χυλοπίτες και χωριάτικη σαλάτα με φέτα. Αντί να τηγανίσετε τα κεφτεδάκια, μια πιο υγιεινή εναλλακτική είναι να τα ψήσετε στο φούρνο.

Αυτή η εκδοχή είναι πολύ πιο ελαφριά από τα τηγανητά κεφτεδάκια και είναι ιδανική και για παιδιά, οπότε μπορείτε να τα απολάυσετε χωρίς ενοχές. Με όσα κεφτεδάκια σας περισσέψουν (αν είστε τυχεροί!) μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο νέο πιάτο, προσθέτοντάς τα σε μια σάλτσα ντομάτας, μαζι με λίγο πουρέ ή ζυμαρικά.

Κεφτεδάκια τηγανητά – Παραδοσιακές πεντανόστιμες παραλλαγές

Στην ελληνική κουζίνα, τα τηγανητά κεφτεδάκια μαγειρεύονται σε πολλές παραλλαγές. Μια από τις δικές μου αγαπημένες παραλλαγές αυτού του πιάτου είναι τα αρωματικά παραδοσιακά σουτζουκάκια!

Μια καταπληκτική ελληνική συνταγή που πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική κουζίνα στις αρχές του 20ού αιώνα και προέρχεται από την Σμύρνη. Το μυστικό συστατικό που ξεχωρίζει τα κεφτεδάκια από τα σουτζουκάκια είναι κυρίως το κύμινο καθώς και η σάλτσα ντομάτας και το διαφορετικό σχήμα τους.

Μια άλλη παραδοσιακή συνταγή της ελληνικής κουζίνας , που ταιριάζει απόλυτα σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα, είναι τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Μια κλασική νοστιμιά, που φτιάχνεται με βραστά κεφτεδάκια από κιμά και ρύζι και ολοκληρώνεται με πεντανόστιμο αυγολέμονο.

Τέλος, μια μοναδική παραλλαγή των παραδοσιακών τηγανητών κεφτέδων είναι τα κεφτεδάκια γιουβέτσι (κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας). Αντί για το παραδοσιακό γιουβέτσι με κομμάτια μοσχάρι, τραγανά τηγανητά κεφτεδάκια ψήνονται σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας, μαζί με κριθαράκι ή χυλοπίτες. Μην χάσετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε!

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keftedakia tjganita

Αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά συνταγή

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Συστατικά

Κλιμακα
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κούπα ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμενο και στιμμένο)
  • 1 αυγό
  • 1/4 της κούπας ψιλοκομμένος μαιντανός
  • 67 φύλλα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Οδηγίες

  1. Για να ετοιμάσετε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για κεφτεδάκια τηγανητά, προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά, ζυμώνοντας το μείγμα με τα χέρια σας για να αναμειχθούν καλά όλες οι γεύσεις. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό για να πλάθεται, προσθέστε λίγη ακόμα φρυγανιά. Καλύψτε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
  2. Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ξεκινήστε να πλάθετε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή μεγαλύτερα αν θέλετε). Στη συνέχεια αλευρώνετε ελαφρά τα κεφτεδάκια, τινάζοντας το επιπλέον αλεύρι. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  3. Ο παραδοσιακός τρόπος για να μαγειρέψετε τα κεφτέδάκια είναι το τηγάνισμα. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, 10-15 κεφτέδάκια τη φορά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  4. Αντί να τηγανίσετε τα κεφτεδάκια, μια πιο υγιεινή εναλλακτική είναι να τα ψήσετε στο φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με λίγο λάδι (έχοντας περίπου 3 εκατοστά χώρο μεταξύ τους) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος. τους Γυρίστε τους να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά στην μέση του ψησίματος.
  5. Ιδανικά, τα τηγανητά κεφτεδάκια σερβίρονται ως μεζές με τζατζίκι και πιτούλες ή ως κυρίως πιάτο με λίγο ρύζι μπασμάτι και χωριάτικη σαλάτα. Καλή σας απόλαυση

Φωτογραφίες συνταγης:

Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και φτιάξτε τα πιο αφράτα και αρωματικά τηγανητά κεφτεδάκια! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας. Αν σας άρεσε η συνταγή μας, μοιραστείτε την με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ