Γαρίδες σαγανάκι με φέτα Συνταγή

Garides saganaki syntagi
Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι όπως την έχετε δοκίμασει στις καλύτερες ψαροταβέρνες! Ζουμερές γαρίδες σοτέ, σβησμένες με ούζο μέσα σε μπόλικη σάλτσα ντομάτας με φέτα και φρέσκα μυρωδικά! Και έτοιμες σε μόλις 20 λεπτά. Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από μια συνταγή που δοκίμασα στην Σαντορίνη πριν από πολλά καλοκαίρια και ελπίζω να την απολαύσετε!

Τι είναι το σαγανάκι;

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που μαγειρεύεται σε ένα τηγάνι που λέγεται σαγάνι η σαγανάκι και παίρνει το όνομα του από αυτό. Το σαγάνι η σαγανάκι είναι ένα τηγάνι με αντικριστές λαβές και από αυτό ονοματίζονται τα φαγητά που μαγειρεύονται μέσα σε αυτό, όπως το τυρί σαγανάκι και τα μύδια σαγανάκι.

Γαρίδες σαγανάκι συνταγή – Όλα τα μυστικά

Για να προετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι, το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες γαρίδες, μεσαίες προς μεγάλες. Οι γαρίδες είναι εξάλλου το βασικό συστατικό της συνταγής όποτε σίγουρα η καλή ποιότητα τους θα αναδείξει το πιάτο σας. 

Σημαντικό είναι να γίνει πρώτα η κατάλληλη προετοιμασία στις γαρίδες. Αρχικά ξεφλουδίστε το σώμα από τις γαρίδες και καθαρίστε, αλλά αφήστε τα κεφάλια και τις ουρές ολόκληρα. Τα κεφάλια και οι ουρές θα δώσουν επιπλέον γεύση.

Για να καθαρίσετε εύκολα το εσωτερικό από τις γαρίδες, χαράξτε με ένα μαχαίρι το πίσω μέρος της γαρίδας (παράλληλα) και αφαιρέστε το σκούρο (το έντερο) με μια οδοντογλυφίδα η μαχαίρι.

Για να φτιάξετε τις τέλειες γαρίδες σαγανάκι είναι σημαντικό το σωστό ψήσιμο στις γαρίδες. Για να παραμείνουν οι γαρίδες ζουμερές και τρυφερές είναι προτιμότερο να τις σοτάρετε σε χαμηλή θερμοκρασία και να μην τις μαγειρέψετε πολύ. 

Για να δώσουμε στις γαρίδες σαγανάκι ένα ιδιαίτερο ελληνικό άρωμα, σβήνουμε τις γαρίδες με ούζο και ντεγλασάρουμε. Αν δεν προτιμάτε το ούζο μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λευκό ξηρό κρασί της αρεσκείας σας. 

Ως βάση για τη σάλτσα είναι καλό να χρησιμοποιήσετε όσο πιο ζουμερές και ώριμες φρέσκιες ντομάτες έχετε. Αν οι ντομάτες σας είναι άγουρες τότε είναι προτιμότερο να βάλετε ντομάτες κονκασέ. Μια πρέζα ζάχαρη είναι επίσης απαραίτητη για να ισορροπίσει την οξύτητα από τις ντομάτες.

Φυσικά το απαραίτητο συνοδευτικό για αυτή τη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι είναι μπόλικο χωριάτικο ψωμί για την υπέροχη αυτή σάλτσα! Καλή σας απόλαυση!!

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garides saganaki syntagi

Γαρίδες Σαγανάκι Συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 minutes
  • Χρόνος Μαγειρέματος: 15 minutes
  • Συνολικός Χρόνος: 20 minutes
  • Μερίδες: 6 μερίδες 1x

Περιγραφή

Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι σε μόλις 20′. Ζουμερές γαρίδες σβησμένες με ούζο μέσα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα και φρέσκα μυρωδικά


Συστατικά

Κλιμακα
  • 25 μέτριες γαρίδες
  • 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/21 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες (προαιρετικα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 60 ml ούζο
  • 2 κ.σουπ. φρέσκος άνηθος η μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200250 γρ. τυρί φέτα σε κυβάκια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα πάπρικα σε σκόνη

Οδηγίες

  1. Ξεκινήστε με το καθάρισμα των γαρίδων. Ξεφλουδίστε τις γαρίδες και καθαρίστε το εσωτερικό τους.
  2. Κόψτε τις ντομάτες σε κυβάκια. Βάλτε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Αυτό βοηθάει να μην γίνει νερουλή η σάλτσα.
  3. Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τη σάλτσα για τις γαρίδες σαγανάκι. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και αλατοπιπερώστε. Σοτάρετε όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράσατε με κλειστό καπάκι για περίπου 5-10 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ αλατοπιπερώστε καλά τις γαρίδες. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Στις συνέχεια σβήστε με το ούζο.
  5. Στο τηγάνι με τις γαρίδες προσθέστε τη σάλτσα για τις γαρίδες σαγανάκι και ανακατέψτε απαλά. Από πάνω βάλτε τη φέτα, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να λιώνει η φέτα.
  6. Στο τέλος προσθέστε και τον ψιλοκομμένο άνηθο η μαϊντανό. Σερβίρετε τις γαρίδες σαγανάκι όσο είναι ζεστές μαζί με χωριάτικο ψωμί και ούζο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ