Τζατζίκι συνταγή (Εύκολο σπιτικό τζατζίκι με σκόρδο)

0
4100

Η καλύτερη συνταγή για σπιτικό τζατζίκι που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Δροσερό και κρεμώδες, συνδυάζεται ιδανικά με ένα πεντανόστιμο σουβλάκι, ψητό κρέας ή ζεστά πιτάκια. Πολλές συνταγές για τζατζίκι περιλαμβάνουν ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο. Αυτά τα υλικά όμως δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ στην παραδοσιακή συνταγή για τζατζίκι. Στην Κύπρο το τζατζίκι ονομάζεται ταλατούρι και φτιάχνεται με ξερό ή φρέσκο δυόσμο και χυμό από λεμόνι αντί για ξύδι.

Συνταγή για παραδοσιακό σπιτικό Τζατζίκι – Πώς να πετύχετε την τέλεια υφή

Το τζατζίκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό ντιπ, γνωστό και αγαπητό από όλους. Πρόκειται ουσιαστικά για μια κλασσική ελληνική σως με γιαούρτι, αγγούρι και σκόρδο. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε την ιδανική υφή, χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες! Τα κύρια συστατικά για αυτή την συνταγή για σπιτικό τζατζίκι είναι αρκετό σκόρδο και καλό γιαούρτι, κρεμώδες και πυκνό. Για να είναι νόστιμο το τζατζίκι χρειάζεται σκόρδο. Εάν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά, χρησιμοποιήστε λίγο παραπάνω, ο ουρανίσκος σας θα σας ευχαριστεί! Προσέχουμε το σκόρδο να είναι πάντα καλά λιωμένο για να μην σβωλιάσει το τζατζίκι μας. Για τέλεια αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, καθώς είναι πιο απαλό και κρεμώδες από άλλα γιαούρτια, και βεβαιωθείτε ότι είναι κρύο. Ίσως η πιο σημαντική λεπτομέρεια όταν φτιάχνετε σπιτικό τζατζίκι είναι τα αγγουράκια. Δεν πρέπει να έχουν σπόρια ή αν έχουν, θα πρέπει να τα βγάλετε γιατί προσθέτουν υγρασία στο μείγμα και δεν θέλουμε να τα βρίσκουμε στο τζατζίκι μας. Τρίψτε το αγγούρι σε χοντρό τρίφτη και στραγγίξτε το πολύ καλά. Θέλουμε να φύγει όσο περισσότερο νερό γίνεται από τη σάρκα του για να πετύχουμε την κρεμώδη υφή του τζατζικιού. Απολαύστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για σπιτικό τζατζίκι με ένα ζουμερό σουβλάκι ή με ζεστά πιτάκια!


Τζατζίκι συνταγή (Εύκολο σπιτικό τζατζίκι με σκόρδο)
Save RecipeSave Recipe

Συστατικά

  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1-2 κ.σ. ξύδι κόκκινο
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε αυτή την συνταγή για σπιτικό τζατζίκι, ξεφλουδίστε το αγγούρι, αφαιρέστε τα σπόρια του από το κέντρο και τρίψτε με τον τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώστε το και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά.
  2. Βάλτε το τριμμένο αγγούρι μέσα σε μια πετσέτα και σφίξτε πού καλά, ώστε να στραγγίξει όλα τα ζουμιά του το αγγούρι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, 1-2 κ.σ. ξύδι, μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
  4. Εναλλακτικά αν έχετε μούλτι, χτυπήστε το σκόρδο μαζί με το λάδι μέχρι να ενωθούν και μετά συνεχίστε ανακατεύοντας το σκορδόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώτας ένα κουτάλι.
  5. Διατηρήστε το τζατζίκι στο ψυγείο και σερβίρετε πάντα κρύο. Καλή σας όρεξη!
7.8.1.0
20
http://www.tastycooking.gr/recipe/tzatziki-syntagi-spitiko-tzatziki-me/

Φωτογραφίες συνταγης:

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας. Αν σας άρεσε η συνταγή μας, μοιραστείτε την με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here