Λαχταριστό Σουβλάκι κοτόπουλο Συνταγή (καλαμάκι)

Φτιάξτε τώρα το πιο λαχταριστό σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο (καλαμάκι) με κρεμώδες τζατζίκι και αφράτες πίτες με αυτή την εύκολη συνταγή για σουβλάκι κοτόπουλο.

Το σουβλάκι είναι ίσως το πιο δημοφιλές γρήγορο φαγητό για μας τους Έλληνες και όχι άδικα! Η υπέροχη γέμιση από καλομαγειρεμένο και καρυκευμένο κρέας, που γαρνίρεται με δροσιστικό τζατζίκι και τυλίγεται σε τραγανές πίτες..

Ποιός μπορεί να αντισταθεί; Ως σουβλάκι ορίζεται το καλαμάκι, αλλά πλέον όλοι το χρησιμοποιούμε και για το γύρο. Αυτή η συνταγή είναι για σουβλάκι κοτόπουλο (καλαμάκι) και μπορείτε να τα σερβίρετε είτε τυλιχτά, είτε σκέτα καλαμάκια με συνοδευτικά τις πίτες και το τζατζίκι.

Ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο είναι ότι είναι πολύ πιο υγιεινό και μπορεί να το απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια – τα παιδιά σας σίγουρα θα το λατρέψουν!

Σουβλάκι κοτόπουλο συνταγή- Προετοιμάστε τη μαρινάδα

Το πιο σημαντικό βήμα για να φτιάξετε το πιο νόστιμο σουβλάκι κοτόπουλο είναι να αφιερώστε λίγο χρόνο για το μαρινάρισμα του κρέατος.

Για αυτή τη συνταγή για σουβλάκι κοτόπουλο, το κοτόπουλο μαρινάρεται αρχικά για να ποτίσει με τα υπέροχο μεσογειακά αρώματα και στη συνέχεια ψήνεται σε δυντή φωτιά για να καραμελώσει και να παραμείνει ζουμερό.

Διαλέξτε καλής ποιότητας κοτόπουλο και καρυκεύστε το με ένα μίγμα από αρωματικά μυρωδικά, όπως η ρίγανη, καλύψτε το με έξτρα παρθένο ελαίολαδο και χυμό λεμονιού και δώστε έξτρα γεύση χρησιμόποώντας σκόρδο.

Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον μισή ώρα, για να μπορέσουν τα αρώματα να ποτίσουν το κοτόπουλο και να απογειώσουν τη γεύση.

Σουβλάκι κοτόπουλο συνταγή- Σερβίρισμα

Ο καλύτερος τρόπος για να σερβίρετε το σουβλάκι κοτόπουλο είναι μαζί με αφράτες πίτες, τις οποίες μπορείτε είτε να τις αγοράσετε είτε να τις φτιάξετε μόνοι σας. Τ

ο τζατζίκι είναι φυσικά η ιδανική, παραδοσιακή σως για να γαρνίρετε το σουβλάκι κοτόπουλο, και έχουμε συμπεριλάβει στη συνταγή μια γρήγορη συνταγή για σπιτικό τζατζίκι καθώς και εδώ.

Για έξτρα γεύση προσθέστε στο σουβλάκι κοτόπουλο λίγη πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή. Μπορείτε να τυλίξετε τα σουβλάκια κοτόπυλο, προσθέτωντας τηγανητές πατάτες, ντομάτα και μαρούλι.

Μια εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος είναι να τα σερβίρετε σε μια πιατέλα με κρεμμύδι σε ροδέλες και λίγο ελαιόλαδο, το ζουμάκι που θα βγάλουν μαζί με το κρεμμύδι είναι φοβρή λιχουδιά!

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαχταριστό Σουβλάκι κοτόπουλο Συνταγή


Συστατικά

Κλιμακα

Για τη μαρινάδα

  • 4 στήθη κοτοπουλο, χωρίς κόκκαλο (1 κιλό)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τζατζίκι

  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 12 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • μια πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 8 πίτες
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
  • πατάτες τηγανιτές
  • μαρούλι (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 89 ξύλινα καλαμάκια

Οδηγίες

  1. Για να ετοιμάσετε αυτή τη λαχταριστή συνταγή για σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο, ξεκινήστε με τη μαρινάροντας το κοτόπουλο. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλο σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών το καθένα. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και προσθέστε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε το μπόλ με μεμβράνη. Αφήστε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ προετοιμάστε το τζατζίκι γαι το σουβλάκι κοτόπουλο. Προσθέστε σε ένα μπλέντερ το ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Αφαιρέστε τη φλούδα και τα σπόρια από το αγγούρι και τρίψτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώστε και αφήστε για 10 λεπτά. Τυλιξτε το τριμμένο αγγούρι σε μια πετσέτα και στίψτε το, ώστε να βγούν τα ζουμιά του και να στραγγίξει καλά. Βάλτε το αγγούρι σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμμένο σκορδο και ελαιόλαδο, το γιαούρτι, 1-2 κ.σ. κόκκινο ξύδι, μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε με μια κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αποθηκεύστε το τζατζίκι στο ψυγείο και σερβίρετέ το κρύο.
  3. Φτιάξτε τα σουβλάκια κοτόπουλο. Κόψτε τα ξύλινα καλαμάκια, ώστε να χωράνε στο τηγάνι σας και μουλιάστε τα σε νερό, ώστε να μην καούν όταν τα ψήνετε. Πάρτε τα καλαμάκια και περάστε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο. Ζεστάνετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ψήστε 8-10 λεπτά, γυρνόντας τα απο όλες τις πλευρές, ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε σε γκριλιέρα για περίπου 20 λεπτά
  4. Όσο ψήνονται τα σουβλάκια κοτόπουλο, ετοιμάστε τις πίτες. Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείψτε με λάδι τις πίτες και απο τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώστε και προσθέστε λίγη ρίγανη. Ψήστε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250C, για 3-4 λεπτά. Εναλλακτικά ψήστε τις πίτες στο τηγάνι ή σε γκριλέρα.
  5. Για να σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλο, κόψτε 2 κρεμμύδια σε λωρίδες και βάλτε τα σε μια πιατέλα. Από πάνω βάλτε τα σουβλάκια κοτόπουλο, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά με τις πίτες και το τζατζίκι. Επίσης μπορείτε να τα φτιάξετε τυλιχτά με τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα και πατάτες τηγανητές. Καλή όρεξη!

Φωτογραφίες συνταγης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ