Τραγανές Τυροκροκέτες με φέτα συνταγή

Καταπλήξτε τους πάντες με αυτή τη κλασσική ελληνική συνταγή για τραγανές τυροκροκέτες με φέτα! Με την πρώτη μπουκιά, το εσωτερικό λιώνει και χύνεται, ενώ η χρυσαφένια κρούστα τους είναι σκέτη απόλαυση!

Στην Ελλάδα, οι τυροκροκέτες είναι αρκετά αγαπητός μεζές που μπορείτε να βρείτε σχεδόν σε όλες τις ταβέρνες και χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για το αγαπημένο μου ορεκτικό με τυρί (μαζί με το σαγανάκι!). Έτσι, ήμουν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένη όταν δοκίμασα μια συνταγή για τηγανιτές τυροκροκέτες με φέτα που είναι ακόμα πιο νόστιμες από αυτές που έχω φάει στις αγαπημένες μου ελληνικές ταβέρνες!

Εμπρός λοιπόν, δοκιμάστε αυτή την πανεύκολή συνταγή για τυροκροκέτες με φέτα και αφεθείτε σε αυτόν τον μικρό πειρασμό..

Συνταγή για τραγανές τυροκροκέτες με φέτα – Πώς να φτιάξετε τις τέλειες τυροκροκέτες που λιώνουν στο στόμα!

Η συνταγή αυτή για τυροκροκέτες είναι πολύ εύκολη στην προετοιμασία της, όμως για να πετύχετε μια όμορφη τραγανή και ροδοκόκκινη κρούστα με την καταπληκτική γέμιση του λιωμένου τυριού, πρέπει να δώσετε προσοχή στις λεπτομέρειες.

Καταρχάς, είναι προτιμότερο να έχετε φτιάξει το μείγμα από πριν και να το αφήσετε στο ψυγείο για 45 λεπτά, εωσότου να είναι αρκετά σφιχτό για να το πλάσετε σε μπαλίτσες. Για να πετύχετε την υφή της γέμισης που λιώνει στο στόμα, χρησιμοποιήστε τρία διαφορετικά είδη τυριών: τυρί φέτα, ένα μαλακό και γλυκό γκούντα και ένα αλμυρό, ώριμο τσένταρ ή γραβιέρα.

Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τα μυρωδικά που σας αρέσουν, λίγος φρέσκος άνηθος ή δυόσμος θα δώσει σίγουρα μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο σας. Για την επικάλυψη θυμηθείτε πως ουκ εν τω πολλώ τω ευ.

Χρησιμοποιήστε απλό αλεύρι, αλευρώστε τις τυροκροκετες και τινάξτε τις για να φύγει το παραπάνω αλεύρι. Έτσι θα φτιάξετε μια ελαφριά κρούστα στις τυροκροκέτες σας.

Συνταγή για τραγανές τυροκροκέτες με φέτα – Μικρά μυστικά για το τηγάνισμα

Και τώρα, το πιο σημαντικό μέρος, το τηγάνισμα! Χρησιμοποιήστε καινούριο, καθαρό λάδι για το τηγάνισμα και ζεστάνετέ το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λίγο πριν καπνίσει.

Δοκιμάστε αν το λάδι σας είναι έτοιμο, ρίχνοντας ελάχιστο αλεύρι στο τηγάνι. Αν αρχίσει να κάνει φουσκάλες τότε το λάδι είναι έτοιμο. Το καυτό λάδι μπορεί να είναι επικίνδυνο, όποτε χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για τοποθετήσετε προσεκτικά τις τυροκροκέτες μέσα στο τηγάνι.

Για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα, οι τυροκροκέτες πρέπει να είναι μια στρώση και να καλύπτονται από το λάδι μέχρι πάνω. Είναι σημαντικό να μην παραγεμίσετε το τηγάνι, γιατί δεν θα σας βγουν τόσο τραγανές.

Αν βάλετε πολλές μαζί, η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει και οι κροκέτες σας θα ρουφήξουν πολύ λάδι και θα βγουν πανιασμένες. Τοποθετήστε τις τυροκροκέτες αραιά στο τηγάνι, χωρίς να ακουμπάει η μια την άλλη.

Γυρίστε τις συχνά για να τηγανιστούν από όλες τις μεριές και προσαρμόστε τη θερμοκρασία για να μην σας καούν. Όταν θα έχουν αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή κρούστα, είναι έτοιμες.

Δοκιμάστε λοιπόν αυτή την συνταγή συνταγή για τραγανές τυροκροκέτες με φέτα και απολαύστε τες ζεστές με λίγο στυμμένο λεμόνι!

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τραγανές τυροκροκέτες με φέτα συνταγή


Συστατικά

Κλιμακα
  • 100γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 130γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 100γρ. γραβιέρα (ή ρεγκάτο ή τσένταρ), τριμμένο
  • 1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
  • 40γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 12 κ.σ. γάλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλέυρι για όλες τις χρήσεις, για το αλέυρωμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για τυροκροκέτες με φέτα, προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 45 λεπτά. Αυτό θα παγώσει το μείγμα και θα το κάνει πιο συμπαγές, και θα μπορέσετε να πλάσετε τις τυροκροκέτες ευκολότερα.
  3. Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπάλες και αλευρώστε τες καλά, τινάζοντας το περισσευούμενο αλέυρι. Το μείγμα είναι αρκετο για να φτιάξετε 14-15 τυροκροκέτες.
  4. Τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα, με αρκετό λάδι ώστε να τις καλύπτει, μέχρι να χρυσαφίσουν. Στη συνέχεια μεταφέρετε τις τυροκροκέτες με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. (Προσέξτε να τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε δόσεις σε καυτό λάδι. Αν παραγεμίστε το τηγάνι, τότε θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και οι τυροκροκέτες δε θα γίνουν αρκετά τραγανές.)
  5. Σερβίρετε τις τυροκροκέτες όσο είναι ακόμα ζεστές με αρκετό λεμονάκι. Καλή σας όρεξη!

Φωτογραφίες συνταγης:

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ