Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τραγανές τυροκροκέτες με φέτα συνταγή


Συστατικά

Κλιμακα
  • 100γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 130γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 100γρ. γραβιέρα (ή ρεγκάτο ή τσένταρ), τριμμένο
  • 1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
  • 40γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 12 κ.σ. γάλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλέυρι για όλες τις χρήσεις, για το αλέυρωμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για τυροκροκέτες με φέτα, προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 45 λεπτά. Αυτό θα παγώσει το μείγμα και θα το κάνει πιο συμπαγές, και θα μπορέσετε να πλάσετε τις τυροκροκέτες ευκολότερα.
  3. Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπάλες και αλευρώστε τες καλά, τινάζοντας το περισσευούμενο αλέυρι. Το μείγμα είναι αρκετο για να φτιάξετε 14-15 τυροκροκέτες.
  4. Τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα, με αρκετό λάδι ώστε να τις καλύπτει, μέχρι να χρυσαφίσουν. Στη συνέχεια μεταφέρετε τις τυροκροκέτες με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. (Προσέξτε να τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε δόσεις σε καυτό λάδι. Αν παραγεμίστε το τηγάνι, τότε θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και οι τυροκροκέτες δε θα γίνουν αρκετά τραγανές.)
  5. Σερβίρετε τις τυροκροκέτες όσο είναι ακόμα ζεστές με αρκετό λεμονάκι. Καλή σας όρεξη!