Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαχταριστό Σουβλάκι κοτόπουλο Συνταγή


Συστατικά

Κλιμακα

Για τη μαρινάδα

  • 4 στήθη κοτοπουλο, χωρίς κόκκαλο (1 κιλό)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τζατζίκι

  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 12 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • μια πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 8 πίτες
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
  • πατάτες τηγανιτές
  • μαρούλι (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 89 ξύλινα καλαμάκια

Οδηγίες

  1. Για να ετοιμάσετε αυτή τη λαχταριστή συνταγή για σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο, ξεκινήστε με τη μαρινάροντας το κοτόπουλο. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλο σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών το καθένα. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και προσθέστε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε το μπόλ με μεμβράνη. Αφήστε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ προετοιμάστε το τζατζίκι γαι το σουβλάκι κοτόπουλο. Προσθέστε σε ένα μπλέντερ το ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Αφαιρέστε τη φλούδα και τα σπόρια από το αγγούρι και τρίψτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώστε και αφήστε για 10 λεπτά. Τυλιξτε το τριμμένο αγγούρι σε μια πετσέτα και στίψτε το, ώστε να βγούν τα ζουμιά του και να στραγγίξει καλά. Βάλτε το αγγούρι σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμμένο σκορδο και ελαιόλαδο, το γιαούρτι, 1-2 κ.σ. κόκκινο ξύδι, μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε με μια κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αποθηκεύστε το τζατζίκι στο ψυγείο και σερβίρετέ το κρύο.
  3. Φτιάξτε τα σουβλάκια κοτόπουλο. Κόψτε τα ξύλινα καλαμάκια, ώστε να χωράνε στο τηγάνι σας και μουλιάστε τα σε νερό, ώστε να μην καούν όταν τα ψήνετε. Πάρτε τα καλαμάκια και περάστε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο. Ζεστάνετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ψήστε 8-10 λεπτά, γυρνόντας τα απο όλες τις πλευρές, ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε σε γκριλιέρα για περίπου 20 λεπτά
  4. Όσο ψήνονται τα σουβλάκια κοτόπουλο, ετοιμάστε τις πίτες. Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείψτε με λάδι τις πίτες και απο τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώστε και προσθέστε λίγη ρίγανη. Ψήστε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250C, για 3-4 λεπτά. Εναλλακτικά ψήστε τις πίτες στο τηγάνι ή σε γκριλέρα.
  5. Για να σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλο, κόψτε 2 κρεμμύδια σε λωρίδες και βάλτε τα σε μια πιατέλα. Από πάνω βάλτε τα σουβλάκια κοτόπουλο, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά με τις πίτες και το τζατζίκι. Επίσης μπορείτε να τα φτιάξετε τυλιχτά με τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα και πατάτες τηγανητές. Καλή όρεξη!