Λαχταριστά σπιτικά Πεϊνιρλί Συνταγή (Αφράτα πεϊνιρλί με τυρί)

Σπιτικά πεϊνιρλί συνταγή

Πεϊνιρλί Συνταγή (Αφράτα πεϊνιρλί με τυρί)

Βουτυρένια, αφράτα, ζουμερά και μυρωδάτα σπιτικά πεϊνιρλί! Αυτή η πανεύκολη συνταγή για σπιτικά πεϊνιρλί σίγουρα θα σας καταπλήξει! Αν σας αρέσει η πίτσα σίγουρα θα λατρέψετε και αυτή τη λαχταριστή συνταγή για αφράτα πεϊνιρλί.

Το πεϊνιρλί είναι ιδανικό ως σνακ, κολατσιό για τα παιδιά, για όταν έχετε παρέα φίλους στο σπίτι, καθώς και για παιδικά πάρτυ. Καταπλήξτε λοιπόν μικρούς και μεγάλους με αυτή τη συνταγή για αφράτα σπιτικά πεϊνιρλί!

Παραδοσιακά Πεϊνιρλί vs Ιταλική πίτσα

Το πεϊνιρλί είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που έφεραν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες την περίοδο του Μεσοπολέμου. Στα τούρκικα πεϊνιρλί σημαίνει “κάτι που έχει τυρί”.

Το πεϊνιρλί είναι από τα αγαπημένα street food στη χώρα μας και επειδή τίποτα δεν συγκρίνεται με τη μυρωδιά και τη γεύση ενός φρεσκοψημμένου σπιτικού πεϊνιρλί, αυτή η εύκολη συνταγή για σπιτικό πεϊνιρλί σίουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Αυτή η συνταγή για πεϊνιρλί διαφοροποιείται αρκετά από την παραδοσιακή ιταλική πίτσα ή το καλτσόνε. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή και τραγανή ζύμη, ενώ για το πεϊνιρλί θέλουμε πιο αφράτη βάση για να κρατήσει όλα τα υλικά με τα οποία θα γεμίσουμε το πεϊνιρλί.

Σε αντίθεση με την ιταλική πίτσα ή το καλτσόνε, το πεϊνιρλί έχει σχήμα σαν βαρκούλα με διπλωμένες άκρες και η γέμισή της λιώνει πεντανόστιμα στη μέση (δείτε τις εικόνες παρακάτω).

Επίσης, τα πεινιρλί παραδοσιακά δεν περιέχουν σάλτσα ντομάτας και έχουν μια μοναδική βουτερένια γεύση.

Συνταγή για σπιτικά πεϊνιρλί – Πειραματιστείτε με διάφορα υλικά για τη γέμιση

Για τη γέμιση για τα πεϊνιρλί μπορείτε να πειραματιστείτε με όποια υλικά σας αρέσουν ή με ό,τι έχετε στην κουζίνα σας. Παραδοσιακά, το πεϊνιρλί φτιάχνεται χωρίς σάλτσα ντομάτας, αλλά με κασέρι, ένα τυρί που είναι αλμυρό, με μαλακή υφή, δεν τρίβεται εύκολα και είναι κάπως μαστιχωτό.

Το θετικό όμως είναι ότι μπορεί να βρει κανείς πεϊνιρλί που να περιέχουν σχεδόν τα πάντα. Από απλό ζαμπόν και τυρί μέχρι αυγά και κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή κοτόπουλο). Οπότε αισθανθείτε ελεύθεροι να αυτοσχεδιάσετε με ό,τι σας αρέσει!

Αφήστε λοιπόν τον κατάλογο του delivery και καταπλήξτε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτή την πανεύκολη συνταγή για αφράτα, λαχταριστά σπιτικά πεϊνιρλί! Καλή σας απόλαυση!

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Σπιτικά πεϊνιρλί συνταγή

Λαχταριστά σπιτικά Πεϊνιρλί Συνταγή (Αφράτα πεϊνιρλί με τυρί)


Συστατικά

Κλιμακα

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 230 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 8 γρ. ξερή μαγιά

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο (ή μιξ τυριών)
  • 150γρ. μπέικον
  • 1 πιπεριά

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε τα πεϊνιρλί, ξεκινήστε πρώτα με την προετοιμασία της ζύμης. Στο μεγάλο μπολ του μίξερ προσθέτετε το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου), τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Στο ίδιο μπολ, προσθέτετε το αλεύρι, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, και το αλάτι. Χρησιμοποιείστε τον γάντζο ζύμης για να χτυπήσετε τα υλικά σε μεσαία ταχύτητα για 5-7 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη.
  2. Αλείψτε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο, βάλτε τη σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε τη με διαφανή μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη. Με έναν πλάστη ανόξτε το κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα, σαν μια λεπτή βάση για πίτσα.
  4. Για τη γέμιση του πεϊνιρλί τρίβετε τα τυριά πάνω από την ανοιγμένη ζύμη και διπλώνετε τις γωνίες της για να σχηματίσετε το σχήμα της βαρκούλας (δείτε τις εικόνες παρακάτω). Πατήστε τις άκρες πολύ καλά, για να κολλήσει η ζύμη και να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Διπλώνετε πρώτα τις μεγάλες πλευρές. Βεβαιωθείτε ότι έχει κολλήσει, πιέζοντάς το καλά ή περνώντας το με λίγο νερό. Στο τέλος, διπλώνουμε τις δύο άκρες και φτιάχνουμε έτσι μια βαρκούλα. Έτσι τα υλικά μας θα μείνουν στη θέση τους.
  5. Κόψτε το μπέικον και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και προσθέστε τα από πάνω, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα και ψήστε τα πεϊνιρλί για 20 λεπτά.
  7. Βγάλτε τα πεϊνιρλί από το φούρνο και τα αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά. Καλή σας όρεξη!!

Φωτογραφίες συνταγής:

Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και φτιάξτε τα πιο λαχταριστά σπιτικά πεϊνιρλί! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας. Αν σας άρεσε η συνταγή μας, μοιραστείτε την με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ