Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garides saganaki syntagi

Γαρίδες Σαγανάκι Συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 minutes
  • Χρόνος Μαγειρέματος: 15 minutes
  • Συνολικός Χρόνος: 20 minutes
  • Μερίδες: 6 μερίδες 1x

Περιγραφή

Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι σε μόλις 20′. Ζουμερές γαρίδες σβησμένες με ούζο μέσα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα και φρέσκα μυρωδικά


Συστατικά

Κλιμακα
  • 25 μέτριες γαρίδες
  • 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/21 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες (προαιρετικα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 60 ml ούζο
  • 2 κ.σουπ. φρέσκος άνηθος η μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200250 γρ. τυρί φέτα σε κυβάκια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα πάπρικα σε σκόνη

Οδηγίες

  1. Ξεκινήστε με το καθάρισμα των γαρίδων. Ξεφλουδίστε τις γαρίδες και καθαρίστε το εσωτερικό τους.
  2. Κόψτε τις ντομάτες σε κυβάκια. Βάλτε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Αυτό βοηθάει να μην γίνει νερουλή η σάλτσα.
  3. Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τη σάλτσα για τις γαρίδες σαγανάκι. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και αλατοπιπερώστε. Σοτάρετε όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράσατε με κλειστό καπάκι για περίπου 5-10 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ αλατοπιπερώστε καλά τις γαρίδες. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Στις συνέχεια σβήστε με το ούζο.
  5. Στο τηγάνι με τις γαρίδες προσθέστε τη σάλτσα για τις γαρίδες σαγανάκι και ανακατέψτε απαλά. Από πάνω βάλτε τη φέτα, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να λιώνει η φέτα.
  6. Στο τέλος προσθέστε και τον ψιλοκομμένο άνηθο η μαϊντανό. Σερβίρετε τις γαρίδες σαγανάκι όσο είναι ζεστές μαζί με χωριάτικο ψωμί και ούζο.