Συνταγή για Μοσχάρι λεμονάτο που λιώνει στο στόμα!

Μοσχάρι λεμονάτο συνταγή

Η καλύτερη συνταγή για μοσχάρι λεμονάτο που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Μοσχαράκι λεμονάτο, τόσο μαλακό και ζουμερό, που λιώνει στο στόμα, με πεντανόστιμη και πλούσια, αρωματική, πηχτή σαλτσούλα λεμονάτη… Ένα κλασσικό πιάτο που θα σας φέρει αναμνήσεις από το Κυριακάτικο τραπέζι των παιδικών σας χρόνων.

Μοσχάρι λεμονάτο συνταγή – Πώς να ετοιμάσετε το καλύτερο μοσχάρι λεμονάτο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποια μαγειρευτά κρέατα λιώνουν στο στόμα και κάποια άλλα είναι σαν να μασάς τσίχλα; Το μυστικό είναι να διαλέτε το σωστό κομμάτι κρέατος και να το μαγειρέψετε με τον κατάλληλο τρόπο.

Για αυτή τη συνταγή για ζουμερό μοσχάρι λεμονάτο θα χρειαστεί να διαλέξετε μεγάλα κομμάτια από μοσχαράκι γάλακτος, κατά προτίμηση χτένι, το οποίο όταν μαγειρευτεί για αρκετή ώρα λιώνει στο στόμα.

Αρχικά θα “θωρακίσετε” το κρέας, τσιγαρίζοντάς το σε δυνατή φωτιά, για να σφραγίσετε όλη τη γεύση και να το διατηρήσετε ζουμερό. Στη συνέχεια θα το μαγειρέψετε στην μοναδική σάλτσα λεμονιού μαζί με αρωματικά και θα σιγοβράσετε.

Αυτό είναι το μυστικό για να καταφέρετε να ετοιμάσετε μοσχάρι λεμονάτο που λιώνει στο στόμα, με την πιο απίθανη νοστιμιά. Σιγοβράστε το λεμονάτο για αρκετή ώρα για ένα αποτέλεσμα που απογειώνει τις αισθήσεις! (Αν είστε λάτρεις του λεμονιού προσθέστε το χυμό από 1-2 λεμόνια παραπάνω.)

Πώς να σερβίρετε το παραδοσιακό μοσχάρι λεμονάτο

Παραδοσιακά το μοσχάρι λεμονάτο σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές. Τις κρύες μέρες του χειμώνα το μοσχάρι λεμονάτο μαζί με ζεστό πουρέ πατάτας αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για ένα πλούσιο, χορταστικό πιάτο.

Μην παραλείψετε να έχετε πάντα φρέσκο ψωμάκι για τις απαραίτητες βουτιές στην αρωματική του σάλτσα.

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Μοσχάρι λεμονάτο συνταγή

Συνταγή για Μοσχάρι λεμονάτο που λιώνει στο στόμα!


Συστατικά

Κλιμακα
  • 11.2 κιλά μοσχάρι σε κομμάτια (χτένι)
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • χυμό από 2-4 λεμόνια (ανάλογα πόσο δυνατή θέλετε τη γεύση)
  • 2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικό)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σουπ. φρέσκο θυμάρι

Οδηγίες

  1. Για να ετοιμάσετε αυτή τη πεντανόστιμη συνταγή για μοσχάρι λεμονάτο, ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το κρέας σε δόσεις και τσιγαρίστε το μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος. Μην βάλετε το κρέας όλο μαζί -καλύτερα να το κάνετε σε δόσεις, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται υψηλή και το κρέας να θωρακιστεί και να κρατήσει τα ζουμιά του. Όταν ολοκληρώσετε, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε για 2 λεπτά ακόμα.
  2. Προσθέστε το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλατοπίπερο και αρκετό ζεστό νερό ώστε ίσα να καλύψει το κρέας.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για τουλάχιστον 1-1.5 ώρα.
  4. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανιτές. Καλή σας απόλαυση!

Φωτογραφίες συνταγής:

Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και μαγειρέψτε το πιο τέλειο μοσχάρι λεμονάτο! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας και θα σας βοηθήσουμε! Μην παραλείψετε να μοιραστείτε την συνταγή με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ