Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Η πιο εύκολη συνταγή τυροπιτάκια!


Συστατικά

Κλιμακα
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 170 γραμ. Φετα, τρίμμα
  • 50 γραμ. Τυρί γκόυντα, τριμμένο
  • 50 γραμ. παρμεζάνα, ρεγκάτο ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • λίγο γάλα
  • μισό ματσάκι άνηθο ή δύόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για τυροπιτάκια, ξεκινήστε προετοιμάζοντας τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε τη φέτα και προσθέστε τα υπόλοιπα τυριά, το αυγό, το γάλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο, αν σας αρέσουν τα μυρωδικά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και ξεκινήστε να προετοιμάζετε τα τυροπιτάκια.
  3. Απλώστε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο πασπαλίστε με λιωμμένο βούτυρο. Απλώστε από πάνω άλλο ένα φύλλο (ώστε να επικαλύπτονται) και πασπαλίστε το και αυτό με λιωμμένο βούτυρο.
  4. Κόψτε τα φύλλα σε τρεις λωρίδες (όπως στις φωτογραφίες) και στην άκρη της κάθε λωρίδας βάλτε μια κουταλιά από τη γέμιση. Διπλώστε τη μία γωνία για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο και συνεχίστε να διπλώνετε το τρίγωνο μέχρι το τέλος της λωρίδας. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα.
  5. Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα μέγάλο αντικολλητικό ταψί και αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο. Ψήστε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, ώσπου να χρυσαφίσουν και να τραγανίσουν.
  6. Σερβίρετε τα τυροπιτάκια σαν ένα απολαυστικό ορεκτικό και φτιάξτε και μια ακόμα δόση.. θα σας χρειαστεί!