Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Φέτα πανέ με σουσάμι και μέλι συνταγή (Φέτα τηγανιτή)

Φέτα πανέ με σουσάμι και μέλι συνταγή (Φέτα τηγανιτή)


Συστατικά

Κλιμακα
  • 250 γρ. φέτα αλμυρή
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 7080 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. σουσάμι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 4 κ.σουπ. μέλι

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε αυτή την πανεύκολη συνταγή φέτα πανέ με σουσάμι και μέλι, ξεκινήστε πρώτα κόβοντας τη φέτα σε παραλληλόγραμμα περίπου 1.5 εκ. σε πάχος.
  2. Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά ολόκληρα και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι. Σε ένα πιάτο βάλτε το αλεύρι, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Σε ένα τρίτο πιάτο βάλτε το σουσάμι.
  3. Για να πανάρετε τη φέτα, πάρτε ένα κομμάτι φέτα και περάστε το πρώτα από το αυγό και μετά από το αλέυρι. Στη συνέχεια ξαναπεράστε το από το αυγό και τέλος από το σουσάμι, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας.
  4. Σε ένα τηγάνι βάλτε 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. Τηγανίστε την παναρισμένη φέτα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή σπάτουλα για να γυρίσετε προσεκτικά τη φέτα από όλες τις πλευρές. Αφού τηγανιστεί, βάλτε τη να στραγγίξει λίγο σε χαρτί κουζίνας.
  5. Στο μεταξύ ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων το μέλι μέχρι να υγροποιηθεί.
  6. Σερβίρετε τη φέτα ζεστή και περιχύστε με το μέλι.