Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Συνταγή για εύκολα Τρουφάκια σοκολάτας σε 10 λεπτά!


Συστατικά

Κλιμακα
  • 150 γραμ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 170 γραμ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • κακάο ή τρούφα για επικάλυψη

Οδηγίες

  1. Για να προετοιμάσετε το μείγμα για αυτά τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας, ξεκινήστε λιώνοντας τη κουβερτούρα. Τεμαχίστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
  2. Στο μεσοδιάστημα, σπάστε τα μπισκότα σε κομματάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Όταν λιώσει η σοκολάτα, ρίξτε τη πάνω από τα μπισκότα και ανακατέψτε με μια κουτάλα. Προσθέστε τα τριμμένα καρύδια, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και ανακατέψτε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Βάλτε τη ζύμη για τα τρουφάκια στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
  3. Βγάλτε το μείγμα για τα τρουφάκια από το ψυγείο. Για να πλάσετε πιο εύκολα τα τρουφάκια και να μην κολλάνε στα χέρια σας βρέχετέ τα με κρύο νερό. Πλάστε τα τρουφάκια σε μπαλάκια και περάστε τα από τρούφα ή κακάο. Καλή όρεξη!