Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Κυπριακό Ταλατούρι συνταγή (Ταλατούρι με δυόσμο και λεμόνι)

Κυπριακό Ταλατούρι συνταγή (Ταλατούρι με δυόσμο και λεμόνι)


Συστατικά

Κλιμακα
  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 23 κ.σουπ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε αυτή την συνταγή για κυπριακό ταλατούρι, ξεφλουδίστε το αγγούρι, αφαιρέστε τα σπόρια του από το κέντρο και τρίψτε με τον τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώστε το και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά.
  2. Βάλτε το τριμμένο αγγούρι μέσα σε μια πετσέτα και σφίξτε πολύ καλά, ώστε να στραγγίξει όλα τα ζουμιά του το αγγούρι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον δυόσμο, τον χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
  4. Εναλλακτικά αν έχετε μούλτι, χτυπήστε το σκόρδο μαζί με το λάδι μέχρι να ενωθούν και μετά συνεχίστε ανακατεύοντας το σκορδόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώτας ένα κουτάλι.
  5. Διατηρήστε το στο ψυγείο και σερβίρετε πάντα κρύο. Καλή σας όρεξη!