Συστατικά
Κλιμακα
- 1 ολόκληρο κομμάτι τυρί φέτα
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1/2 κρεμμύδι (προαιρετικά)
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 καυτερή πιπεριά φρέσκια
- 4 κ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γλ. πάπρικα
Οδηγίες
- Για να ετοιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο μπουγιουρντί με φέτα, ξεκινήστε ετοιμάζοντας τα λαχανικά σας. Ξεφλουδίστε την ντομάτα και κόψτε σε καρέ. Κόψτε την πιπεριά φλωρίνης, την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
- Τοποθετήστε τη φέτα πάνω σε αντικολλλητικό χαρτί ψησίματος και από κάτω βάλτε αλουμινόχαρτο. Προσθέστε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με μπόλικη ρίγανη και πάπρικα.
- Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο ώστε να θωρακίσει τη φέτα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σερβίρετε το μπουγιουρντί όσο είναι ακόμα ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί. Καλή σας απόλαυση!