Συνταγή για εύκολα Τρουφάκια σοκολάτας σε 10 λεπτά!

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας! Ποιός μπορεί να αντισταθεί; Τραγανά και έξτρα σοκολατένια τρουφάκια, με τριμμένα μπισκότα και καρύδια, αρωματισμένα με κονιάκ και καλλύμενα με τρούφα. Έτοιμα για το ψυγείο σε λιγότερο από 10 λεπτά..πραγματικά αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Συνταγή για εύκολα τρουφάκια σοκολάτας- Μικρά μυστικά

Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας, διαλέξτε μια καλής ποιότητας κουβερτούρα για να δώσει πλούσια σοκολατένια γεύση και άρωμα στα τρουφάκια σας. Λώστε τη σοκολάτα προσεκτικά σε μπεν μαρί σε χαμήλή φωτιά ώστε να μη καεί και χαλάσει η γεύση της.

Πολλές συνταγές για τρουφάκια χρησιμοποιούν ζαχαρούχο γάλα στο μίγμα, αλλά σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε γάλα και λίγη κρέμα γάλακτος, για να γίνουν τα τρουφάκια πιο ελαφριά, χωρίς περιττές θερμίδες, αναδεινύοντας τη γεύση τη σοκολάτας. 

Αφού ετοιμάσετε το μείγμα για τα τρουφάκια είναι σημαντικό να αφήσετε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες ή και παραπάνω, ώστε να σφίξει αρκετά και να μπορέσετε να πλάσετε τα τρουφάκια πιο εύκολα.

Ένα πολύ χρήσιμο tip για να πλάσετε τα τρουφάκια πιο εύκολα είναι να βρέχετε κάθε φορά τα χέρια σας με κρύο νερό ώστε να μη κολλάει το μείγμα στα χέρια σας.

Εμπρός λοιπόν δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας και εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένεια σας με αυτές τις λαχταριστές σοκολατένιες μπουκιές!

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Συνταγή για εύκολα Τρουφάκια σοκολάτας σε 10 λεπτά!


Συστατικά

Κλιμακα
  • 150 γραμ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 170 γραμ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • κακάο ή τρούφα για επικάλυψη

Οδηγίες

  1. Για να προετοιμάσετε το μείγμα για αυτά τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας, ξεκινήστε λιώνοντας τη κουβερτούρα. Τεμαχίστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
  2. Στο μεσοδιάστημα, σπάστε τα μπισκότα σε κομματάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Όταν λιώσει η σοκολάτα, ρίξτε τη πάνω από τα μπισκότα και ανακατέψτε με μια κουτάλα. Προσθέστε τα τριμμένα καρύδια, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και ανακατέψτε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Βάλτε τη ζύμη για τα τρουφάκια στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
  3. Βγάλτε το μείγμα για τα τρουφάκια από το ψυγείο. Για να πλάσετε πιο εύκολα τα τρουφάκια και να μην κολλάνε στα χέρια σας βρέχετέ τα με κρύο νερό. Πλάστε τα τρουφάκια σε μπαλάκια και περάστε τα από τρούφα ή κακάο. Καλή όρεξη!

Φωτογραφίες συνταγης:

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ