Μαριναρισμένα Αρνίσια Παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες Συνταγή

Αρνίσια Παϊδάκια στο φούρνο

Μαριναρισμένα αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο- Τα μυστικά του πιάτου

Είναι αλήθεια πως όταν αγοράζει κανείς ένα καλό κομμάτι από αρνίσια παϊδάκια, υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές για το πώς θα το μαγειρέψει! Σε πολλά εστιατόρια θα βρείτε τα αρνίσια παϊδάκια ως καρέ “γαλλικής κοπής”, όπου το πάνω μέρος από το κόκκαλο έχει καθαριστεί από το κρέας και το λίπος και είναι εκτεθειμένο για καλύτερη παρουσίαση.

Εμείς οι Έλληνες βέβαια προτιμούμε τα κλασσικά αρνίσια παϊδάκια. Οι περισσότερες ελληνικές συνταγές περιλαμβάνουν αρνίσια παϊδάκια που είναι κομμένα μικρά και βγάζουν όλη τη νοστιμιά τους. Το αρνίσιο καρέ περιλαμβάνει όλα τα πλευρά του αρνιού και μπορούν να αγοραστούν και να σερβιριστούν είτε μονά είτε διπλά, αν είναι πολύ μικρά.

Παϊδάκια αρνίσια στο φούρνο- Η νοστιμιά είναι στη μαρινάδα

Φυσικά, η καλύτερη επιλογή είναι να ψήσετε τα αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα, για να γίνουν τραγανιστά και καπνιστά. Γίνονται όμως πάρα πολύ νόστμα και σε μια γκριλίερα ή στο φούρνο, εάν δεν έχετε το χρόνο ή το χώρο για μπάρμπεκιου.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο καλοψημένο σας αρέσει να είναι το αρνί. Σε πολλούς δεν αρέσει ιδιαίτερα το ελαφρώς ψημένο κρέας (rare), οπότε στις περισσότερες ταβέρνες θα σας σερβίρουν τα παϊδάκια καλοψημένα (well done).

Παραδοσιακά, τα παϊδάκια μαρινάρονται σε ελαιόλαδο, μουστάρδα, φρέσκο θυμάρι, ξύσμα λεμονιού και κόκκους πιπεριού. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στο τέλος λίγο χυμό λεμονιού και ρίγανη. Απλά πεντανόστιμο!

Τα αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο μπορούν είτε να ψηθούν είτε σκέτα είτε μαζί με να πατάτες, ώστε να αρωματιστούν με όλους τους χυμούς και τα αρώματα του κρέατος. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι οι πατάτες δεν γίνονται τόσο τραγανές όσο όταν ψήνονται μόνες τους.

Οπότε, εξαρτάται από εσάς αν θέλετε να θυσιάσετε κάπως την τραγανή υφή τους για αυτή την παραπάνω γεύση. Αν αποφασίσετε να ψήσετε τις πατάτες μόνες τους, δοκιμάστε αυτές τις πεντανόστιμες και τραγανές λεμονάτες πατάτες. Επίσης, μπορείτε να περιχύσετε τις πατάτες με λίγο από το ζουμί από τα παϊδάκια και να μην χάσετε τίποτα από τα δύο!

Σερβίρετε αυτά τα πεντανόστιμα αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες, μαζί μια δροσιστική χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι. Καλή σας απόλαυση!

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Αρνίσια Παϊδάκια στο φούρνο

Μαριναρισμένα Αρνίσια Παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες Συνταγή


Συστατικά

Κλιμακα

Για τη μαρινάδα

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 34 κόκκους πιπεριού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 4 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 της κούπας νερό
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι και φρεκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε αυτή την συνταγή για αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες, ξεκινήστε προετοιμάζοντας την μαρινάδα. Προσθέστε σε ένα μπολ ή σε ένα ταψί όλα τα υλικά για την μαρινάδα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε και τα αρνίσια παϊδάκια και ανακατέψτε καλά τα παϊδάκια για να καλυφθούν με την μαρινάδα. Σκεπάστε καλά με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (αν έχετε τον χρόνο αφήστε και όλο το βράδυ).
  2. Βγάλτε τα παϊδάκια απο το ψυγείο και αφήστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C.
  3. Κόψτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και προσθέστε όλα τα υλικά για τις πατάτες. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά. (Οι πατάτες και τα παϊδάκια θέλουν διαφορετικό χρόνο ψησίματος, οπότε ξεκινήστε ψήνοντας τις πατάτες και 20-30 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε στο ταψί και τα παϊδάκια.)
  4. Ψήστε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πιάσουν κρούστα. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και ανακατέψτε προσεκτικά να γυρίσουν, πασπαλίστε με λίγη έξτρα ρίγανη και ξαναβάλτε στον φούρνο για 20-30 λεπτά ακόμα. Αν αρχίσουν να στεγνώνουν προσθέστε στο ταψί 1/4 της κούπας ζεστό νερό.
  5. Βγάλτε τα παϊδάκια από την μαρινάδα και αλατοπιπερώστε καλά. Προσθέστε τα παϊδάκια στο ταψί με τις πατάτες (το ένα δίπλα στο άλλο) και ψήστε για 20-25 λεπτά. Στα 10 λεπτά γυρίστε τα να χρωματιστούν και από την άλλη.
  6. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα παϊδάκια να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Σερβίρετε τα αρνίσια παϊδάκια με φρεκοστιμμένο λεμόνι. Καλή σας απόλαυση!

Φωτογραφίες συνταγης:

Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και φτιάξτε τα καλύτερα αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας. Αν σας άρεσε η συνταγή μας, μοιραστείτε την με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία συνταγή με τη μόνη διαφορά εγώ το λεμόνι το βάζω στο όταν τα παιδάκια είναι σερβιρισμένα για δυο λόγους!!! Πρώτον μου αρέσει η έντονη γεύση του λεμονιού και δεύτερον όταν το βάλεις στη μαρινάρα το κρέας σφίγγει λιγακι !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ